26.5.08

Informacija o ispitu

U ponedeljak 9. juna tačno u 12 sati biće objavljena 3 pitanja za ispit na ovom blogu i na zvaničnom sajtu Fakulteta (www.fmkedu.org). Studenti imaju 24 časa da odgovore na ta 3 pitanja, i da svoje odštampane odgovore donesu u studentsku službu Fakulteta do 12 sati narednog dana (do 12 sati u utorak 10. juna), i predaju rad zajedno sa potpisanom Izjavom o validnosti akademskog rada.

Pitanja će biti iz oblasti koje su urađene na samom kursu. Dužina svih odgovora zajedno je 100 do 150 redova teksta. Treba se služiti Internet pretraživačima (Google, Yahoo, Mamma itd.) za nalaženje informacija koje mogu pomoći pri sastavljanju odgovora. Treba navesti barem po 3 izvora informacija sa Interneta (ili iz štampanih tekstova, knjiga, zbornika i sl.) na koje se oslanja svaki odgovor; te reference mogu biti u tekstu odgovora ili u fusnotama.

Radovi moraju biti pravopisno, gramatički i stilski sređeni. Ne treba slati radove elektronskom poštom, već će se samo uzeti u obzir štampani radovi predati u studentskoj službi do navedenog roka. Zadržavam pravo da pojedine studente naknadno pozovem i na usmenu odbranu radova.

Ciljevi ispita su:
- da student pokaže da je savladao određenu materiju sa kursa;
- da pokaže da se valjano služi Internetom za pronalažanje relevantnih informacija;
- da ume da navede izvore za pronađene informacije;
- da zna da svoje odgovore uobliči na pismeni akademski način.

N. M.

No comments: